Od pierwszych, przypominających walkę o przetrwanie edycji po współczesny spektakl, przykuwający uwagę całego świata. Vuelta a Espana w ciągu kilkudziesięciu lat przeszła długą drogę, stając się jednym z symboli kolarstwa. Jednocześnie, była areną ludzkich dramatów, spisków, a nawet… ataków terrorystycznych.
Nie ma drugiego wyścigu, którego historia tak ściśle splatałaby się z losami kraju...
"Lato to najcieplejsza, najsłoneczniejsza i… najwspanialsza pora roku. Bo lato - to dwa miesiące wakacji!!! A wakacje to odpoczynek, ale także podglądanie przyrody: co robi biedronka, a co borsuk, o czym rechoczą żaby, czym chwalą się krowy… Latem wspaniale smakują lody i… czereśnie. Latem można porozmawiać z bocianem i przyjrzeć się mrówkom, trudno jednak polubić komary. Lato...
"Lato to najcieplejsza, najsłoneczniejsza i… najwspanialsza pora roku. Bo lato - to dwa miesiące wakacji!!! A wakacje to odpoczynek, ale także podglądanie przyrody: co robi biedronka, a co borsuk, o czym rechoczą żaby, czym chwalą się krowy… Latem wspaniale smakują lody i… czereśnie. Latem można porozmawiać z bocianem i przyjrzeć się mrówkom, trudno jednak polubić komary. Lato...
"Lato to najcieplejsza, najsłoneczniejsza i… najwspanialsza pora roku. Bo lato - to dwa miesiące wakacji!!! A wakacje to odpoczynek, ale także podglądanie przyrody: co robi biedronka, a co borsuk, o czym rechoczą żaby, czym chwalą się krowy… Latem wspaniale smakują lody i… czereśnie. Latem można porozmawiać z bocianem i przyjrzeć się mrówkom, trudno jednak polubić komary. Lato...
"Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi - pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
120 przepisów na desery na ciepło i zimno,...
Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka...
"Kto nie lubi słodyczy? To naturalne, że tak bardzo nam smakują - kiedy receptory smakowe znajdujące się na języku wyczują słodkość, w mózgu uwalniają się hormony szczęścia. To dlatego tak trudno jest odmówić sobie słodyczy. Wiadomo jednak, że zbyt duża ilość cukru szkodzi. Nie będziemy cię czarować, że od jedzenia naszych słodyczy nie przytyjesz, bo to nieprawda! Każdy nadmiar energii - nawet ten,...
Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi.
Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub poparzeń u swoich pociech. W efekcie wiele nastolatków nie potrafi przygotować jajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko.
Każdy z domowników może bowiem wnieść...
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne...
Beti, samotna matka po trzydziestce, boryka się z problemami dnia codziennego. Jak wychować dziecko na normalnego człowieka, kiedy sytuacja normalna wcale nie jest? Jak zmusić Romana do płacenia alimentów? I za co kupić chociażby lody dla córki, kiedy komornicy pukają do drzwi? A przede wszystkim gdzie spotkać faceta, który oddali te wszystkie troski, pokocha i ją, i Melę?
I tu na scenę wkracza czarujący...